Trots alla sorter så är nog smörkolaglassen min absoluta favorit:)
(underliga mått för att få glassreceptet att stämma med kolareceptet och till sist för att få lagom mängd glass för glassmaskinen)
37,5 g smör
3/4 dl vispgrädde
1 1/8 dl strösocker
3/8 dl ljus sirap
3/8 msk vaniljsocker
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller teflonkastrull. Vispa sedan ner övriga ingredienser och låt koka upp och koka 1 minut MAX. Annars blir den för seg och glassen blir därmed seg. Ta ifrån plattan och låt svalna, kan med fördel hällas över i en kall bunke så går det fortare.
3 äggulor
1.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
Vispa äggulorna pösigt och tillsätta sedan mjölk, grädde och kolasmet. Rör om. Starta glassmaskinen och häll i smeten.
Låt väl smaka!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment